+47 61 21 16 00
|
post@klimapark2469.no

Guida tur i Klimapark 2469

Fra NOK 345

+3 Tilleggsmuligheter

Utforsk fortid og notid i istunnelen ved Galdhøpiggen, 50 meter inn i isen, 7000 år attende i tid! Guida fottur gjennom klimaparken på Noregs tak og inn i den unike istunnelen. Lær om natur, dyreliv og menneske i fjellet. Opplev tinande permafrost, smeltande snøfonner og dei sensasjonelle fonnefunna: Eldgamle kulturminne smelta fram frå tusenårsgamal is.

Tilleggsinformasjon

Meir om guida tur i klimaparken
Frå juni-september har vi daglege guida turar i klimaparken og istunnelen. Klimaparken er eit utandørs opplevingsområde 1800 meter over havet med dagleg guiding i sommarsesongen. Guiden møter deg og resten av gruppa ved Juvasshytta ved Galdhøpiggen. På den nesten kilometerlange turen langs gangbana over Juvflye fortel guiden om klima, historie, geologi og biologi i høgfjellet. Turen blir avslutta i den vakre istunnelen i Juvfonne. Tunnelen er hogd inn i isen med gangar og rom og har ein kinosal. Etter besøket i istunnelen kan du på eige hand ta turen langs stigen bort til utkikkspunktet mot Kjelbreen. Guiden tilpassar informasjonen til gruppa, og gjer turen spennande og lærerik også for ungar. Totalt tek den guida turen om lag 2,5 timar. Merk at istunnelen berre er tilgjengeleg med guide. Ta med fjellsko/ varme sko, vindtette klede, lue og vottar på turen i klimaparken – temperatur, vær og vind skiftar raskt her oppe. Bestill billett her for å bli med på tur!

Fra NOK 345

+3 Tilleggsmuligheter

Bestill nå!

Følg fylkesveg 55 frå Lom sentrum. Følg skilting til Juvasshytta. Med bil tek turen frå Lom til Juvasshytta omlag 45 minutt. Frammøte for guida tur på Juuvasshytta.

 • Kunnkapsrik guide
 • Lær om natur og historie 
 • Istunnelen i Juvfonne
 • Tur for heile familien

Reiserute

 1. Juvasshytta
 2. Permafrost
 3. Fauna
 4. Vegetasjon/ vegetation
 5. Lav/ lichens
 6. Reinsdyrfangst/ reindeer hunting
 7. Vêr og klima/ weather and climate
 8. Geologi/ geology
 9. Istunnel/ ice tunnel